Напредни совети за обложување

Веруваме дека од наведените совети, некој ви се познати, а некој можеби ќе ги прочитате баш сега. Како и да e, одделете неколку минути и прочитајте ги нашите препораки за  успешно обложување. 

 1. Не се обложувајте само на фаворитите, бидејќи треба да ставите многу натпревари на тикетот или пак поголема уплата, но како и да е често еден од тие зицери знае да „зезне“.
 2. Не се обложувајте на тимот кој го симпатизирате. Емоциите не смеат да бидат присутни додека го составувате тикетот.
 3. Најдобро е да „специјализирате“ на две – три лиги. Во тој случај ќе знаете што конкретно се случува, кој е повреден, во каква форма се, кои се составите и друго.
 4. Во малите лиги често има многу солидни натпревари за играње, а коефициентите се многу подобри. Немој да се двумите дали да го изиграте Плзен на гости кај Брно. Коефициентот може да биде 1.6 за победа на Плзен со оглед на квалитетниот тим кој го поседува.
 5. Избегнувајте ги натпреварите од куповите. Изненадувањата таму се најприсутни.
 6. Секој натпревар добро анализирајте го, погледнете ја статистиката, формата на тимовите, како и меѓусебните натпревари.
 7. Не постои зицер! Значи вгнездете си во главата дека не постои натпревар кој знаете дека 100% е добитен. Влог од 5 до 10 евра дневно е во ред, но се над оваа цифра е претерување.
 8. Шест до седум натпревари на тикет би требало да биде вашиот „дефолт“. Секој тикет со повеќе натпревари има поголема веројатност дека не е добитен.
 9. Ако мислите дека понудата е „сиромашна“ за денес, немојте да играте воопшто. Форисирањето со тикети скоро секогаш носи загуба.
 10. Барајте ги највисоките коефициенти пред да ја направите вашата  уплата, прегледајте ги сите обложувалници и одберете ја таа каде што коефициентот е најголем.
 11. Не дозволувајте добивката да ви го „замати“ мозокот, поточно секогаш вложувајте исто. Без разлика дали сте добиле огромна добивка на обложувалница и имате повеќе пари за трошење, ставете си граница за максималниот влог.