Статистика за кладење, и начини на кои може да се употреби

Kако лоша навика на сите што се кладат е тоа што се кладат според неделната статистика. Може и на таков начин може да се оствари добивка, но во најголем случај тука се прават грешки. Статистика за кладење може да се употреби само доколку тоа се направи на правилен начин. Таа треба да биде темелна и реална.

Статистика за кладење и број на повторувања

Фудбалските натпревари се играат ретко. „Формата“ може да се биде променлива, и е различно од НБА кошарката, која се игра секој ден. Во тој спорт статистиката значи повеќе за разлика од фудбалот. За рагби на пример, во кој секој тим игра само 16 утакмици во регуларна сезона статистиката е премногу детална, се води статистика дури и за неважни работи. Значи не може да и се верува на статистиката и секогаш е чекор поназад од вистинското познавање на спортот. Ако не може да се верува за спорт со 82 утакмици во 5 месеци, тогаш не може ни во спорт со 30-40 утакмици во дупло подолга сезона. Затоа познавањето на лигите посебно е многу важно, во споредба од тоа само да се следат статистики.

Тренирањето на играчите е многу важен дел

Во фудбал еден играч повеѓу две утакмици одработува околу 12 тренинзи. Тоа значи дека на следната утакмица повеќе влијание ќе имаат тренинзите отколку неговиот последно изигран натпревар. Многу работи може да се случат во текот на една недела, самиот чин на играње на натпреварот не е ништо повеќе од кулминација на случувањата од таа недела. Нема многу врска со натпреварот од претходната недела кој играчите и онака го имаат во голема мера заборавено.

На играчите на теренот навистина не им е важно да ја продолжат низата на победи со хендикеп или да дадат гол во прво полувреме. Нив им е важна само победата. И до незе нема да може да дојдат со лист хартија со статистика, и да му кажат на противничкиот тим дека мора да победат до 2:0, туку мора да се борат за победа.