Систем за обложување на фудбал наречен „полувреме/крај“

Овој систем е многу едноставно, но бара многу време. Исто така за негово успешно спореведување потребни е повеќе трпени и поголемо салдо. Но од друга страна нуди сигурна заработка.

Најдобро е да го спроведете на големите натпреварувања кои траат реалтивно кратко, како што се Светско првенство во фудбал или Европско првенство во фудбал.

Идејата која се крие позади овој систем е доста едноставна. Потребно е да одберете екипа која може да го добие натпреварот, ако губи на полувреме.

Најдобро е да почнете на почетокот на сезоната. На основата од резултат од минатата сезона се најдува екипа која игра доста променливо, односно која знае да се врати со позитивен резултат и во слуачаите кога губи.

Многу добар избор за овој систем се тимовите која цела година постигнуваат голови во второ полувреме. Кај нив многу лесно може да се случи на полувреме да губат, а потоа на крајот да испаднат победници.

Воглавно кога ќе изберете една екипа, останувате со нејзе се до крајот.

Во зависност од која екипа ќе ја одберете, коефициентите за типот 2/1 или 1/2 се движат од 20 па се до 30. Ова се доста високи вредности на коефициентите кои вас можат да ви овозможат да извлечете профит.

Системот се заснова на трпение и мора да се поднесат големиот број на порази пред да се постигне погодок.

Губтничките низи од 20 или 25 натпревари во овој случај не се некаква реткост. Затоа нашата препорака е овој систем да го почнете со што понизок влог (пример 1 евро) за да не ја уништете банката пред погодокот.

Ако првата опклада е добитна – тоа е фантастично. Ја земате добивката и почнувате нова низа.
Ако првата опклада е промашена (што е многу веројатно), поставувате нов влог од 1 евро + влогот од претходната опклада.

Ако почнете со едно евро, низата ќе изгледа вака: 1€, 2€, 3€, 4€, 5€, 6€, 7€ …

После добитната опклада, влогот се враќа на почетна вредност.