Уплата на средства преку Skrill (MoneyBookers)

Skrill (старото име им е Moneybookers) е таканаречена онлајн банка, која брзо, ефтино и едноставно прави плаќање на интернет само со внесување на вашата е-маил адреса.

Може да се каже дека Skrill е специјализирана за онлајн игри на среќа, односно, 99% од обложувалниците го прифаќаат уплаќањето на средства преку Skrill.

Главната карактеристика на Skrill која привлекува милиони корисници е едоставноста во користењето. За започнете да користете Skrill потребно е само да отворите сметка, да ја внесете вашата кредитна, односно дебитна картичка или вашата девизина сметка да ја поврзете со вашата Skrill сметка и после верифицирањето може да ја користете.

Плаќањето на вашата сметка во онлајн обложувалница е едноставно, треба само да ја внесете вашата е-маил адреса и вредноста на сумата која сакате да ја уплатите. Потоа автоматски се префрлате на Skrill сметка, ја внесувате вашата лозинка и средствата веќе ќе ви бидат достапни. Сите уплати се инстант и одма можете да започнете со обложување. Обложувалницата на овој начин, нема никави информации вашата кредитна картичка, туку само е-маил адресата од вашaта Skrill сметка, која неможе во никој случај да се злоупотреби.

Предности на Skrill

  • Широка прифатеност од страна на онлајн обложувалници, онлајн казина, покер сајтови
  • Едноставност на користење
  • Инстанти уплати
  • Уплата и исплата со многу мали провизии
  • Сигурност – не остава никакви податоци за вашата картичка на обложувалницата

Недостатоци на Skrill

  • Верификацијата знае да биде некогаш комплицирана
  • Корисничката поддршка не е достапна 24/7, односно одговорот за вашиот проблем ќе го добиете по неколку дена
  • Може да ви го блокираат акаунтот без да ве предупредат доколку имаат сомнеж за незаконско работење во врска со вашата сметка

Како и да е, доколку стравувате од кражба на податоците на кредитната или дебитна картичка, Skrill e вистинскиот избор за вас. Средствата ќе си ги добите на Skrill за неколку часа, а потоа вие одлучувате со нив дали ќе пазарите или ќе си ги повлечете на вашата сметка.