Наједноставен начин за кладење: Онлајн кладење

Првично воведено е во 1996 година, но само како концепт и не функцонирало баш најдобро. Чести биле неисплатените добивки и слични работи кои не се во полза на играчот. Денес тоа повеќе не е така, онлајн кладењето е регулирано. Ова е добро затоа што ја гарантира вашата безбедност. А онлајн кладење стана многу популарно.

Зошто е еден од наједнставните начини?

Овај начин на кладење, т.е онлајн кладењето е се повеќе популарно поради неколку причини.

  • Подобрено е до едно одлично ниво
  • Многу безбедно, затоа што е регулирано
  • Играте од удобноста на вашиот дом
  • Ги избегнувате трошоците направени во пат до кладилницата
  • Имате увид во повеќе кладилници
  • Го избегнувате влијанието од другите луѓе, што не е случај кај класичното кладење
  • Може да најдете одлични бонуси и промоции

Како да започнете со онлајн кладење?

Со помош на светските банки овај тип на кладење е овозможен и во Македонија. Начинот на кој функционира е прво да уплатите на интернет сметка, со која после уплаќате во онлајн кладилницата. На ист начин ја вршите и исплатата. Уплатите и исплатите може да ги вршите и директно на онлајн кладилницата но процесот со интернет сметка е наједноставен.

Уплата за онлајн кладење

За да уплатите и да имате расположливи средства за играње, вие имате неколку начини. Кој начин е најповолен за вас, зависи од вас самите, следуват неколку од најчесто користените начини.

Со помош на „Neteller“

Neteller е многу сигурен и едноставен за употреба. За да уплатите на нечија сметка треба само да внесете износ и е-маил адреса. Скоро сите големи обложувалници го поддржуваат. Уплатата на Netller може да ги направите со MasterCard, VISA платежни картички, банкарски трансфер, па дури и со биткоини. Провизијата за уплата со платежна картичка е околу 1,9 -4.95%, за биткоин 1%.

Преку банкарски трансфер

Ова е добар метод за уплата, и е малку посложен. За да може да направите банкарски трансфер треба да имате отворено девизна сметка. Пред уплатата на сајтот на онлајн кладилницата треба да ги запишете нивните податоци, адреса, име, банка, SWIFT код или ИБАН код. Овие податоци ќе ги најдете на  интернет кладилницата кога ќе изберете банкарски трансфер на уплата. Податоците потребно е да ги предадете во банка, и со тоа е комплетирана вашата уплата.