Поврзаноста на статистиката и исходот во фудбалот

Во фудбалот најголемите грешки се прават тоа што играчите се кладат на неделна статистика. Поврзаноста на статистиката и исходот не се секогаш поврзани. Статистиката може да биде неисправна, ова е често во резултатите со мала вредност како што е фудбалот, хокејот и слични.

Параметри кои влијаат на статистиката и исходот

Фудбалските натпревари се играат ретко во споредба со други спортови. „Формата“ може да се биде променлива, и е различно од НБА кошарката, која се игра секој ден. Во тој спорт статистиката значи повеќе за разлика од фудбалот. За рагби на пример, во кој секој тим игра само 16 утакмици во регуларна сезона статистиката е премногу детална, се води статистика дури и за не многу важни работи. Значи не може да и се верува на статистиката и секогаш е чекор поназад од вистинското познавање на спортот. Ако не може да се верува за спорт со 82 утакмици во 5 месеци, тогаш не може ни во спорт со 30-40 утакмици во дупло подолга сезона. Ова немора да значи дека статистиката е потполно бескорисна.

Статистиката доколку се употреби како начин за собирање информации, и се земе со доза на резерва може да биде одлична за профит. Но сепак внимавајте статистиката може да биде искривена со само една грешка во одбрана или грешка на голманот. Статистиката како параметар во формирање на комплетните информации е добра да се користи. Анализите до некој степен ќе ви овозможат добар избор на тоа каде да ги вложите парите.

Онлајн кладењето нуди одлична можност за следење на статистиката во фудбалот

Кога се кладите онлајн вие имате супер можност за пратење на статистика. Кога се гледа некоја утакмица на стандарден начин, статистиките се достапни по завршувањето на натпреварот.  Во кладењето во живо и во онлајн кладењето овие информации ви ги нуди обложувалницата во која се обложувате. Па така доколку одлучите да се кладите на статистика земајте во обзир дека треба да проверите за точноста и релевантноста на статистиката.