Преку спортско кладење до профит

Кога зборуваме за спортско кладење, знаеме дека сите кои се кладат се надеваат на остварување на профит. Има и такви кои играат чисто од забава, без да размислуваат за профит, но се премногу ретки.

За да остварите профит не е доволно само да се кладите, важно е да знаете како на вистински начин да се кладите.

Грешки кои најчесто се прават при спортско кладење

Ова треба да се прочита доколку сте почетник во спортското кладење, а исто препорачливо е да го прочитаат внимателно и тие кои се „искусни“ во кладењето. Подолу може да ги прочитате најчесто правените грешки, кои неретко се прават и од искусни обложувачи.

  1. Премногу често се кладите – па така немате доволно време за собирање на потребни информации
  2. Играње со „срце“, наместо со глава – вие се кладите на тимот за кој навивате, тоа е една о најчестите грешки
  3. Пробувате да ги вратите изгубените пари – тогаш сте нервозни и не размислувате бистро па така правите уште поголеми грешки
  4. Алчно играње –  не се задоволувате со малите добивки, па така целите со мал влог кон голема добивка
  5. Мрзливо играње – играте колку да бидете во игра, не размислувате многу за исходот
  6. Играње на спортови кои не ги разбирате – една од најважните работи е да знаете на што се кладите

Информирајте се

Играчите кои се специјализирани за еден спорт се меѓу најуспешните обложувачи. Ова е клучно за остварување на добри добивки. Тоа е така затоа што тие воопшто не се трудат да се обложуваат на други спортови, па така имаат повеќе време да се информираат, собираат статистики и анализи. Најдобар начин за остварување на добивка е токму овај. Ако не се интересеирате само за една лига, вие ќе треба да се кладите на статистика, а статистиката често знае да ве излаже. Статистиката може да биде лесно извртена и нереална, кога се работи за спортовите каде резултатите се со ниски бројки. Една грешка на голманот или одбраната може да ја уништат статистиката за одреден тим во фудбал, а вие може лесно да направите грешка ако се кладите на статистика.