Совети за професионално кладење

Професионално кладење е една интересна професија која е се повеќе популарна. Многу луѓе мислат дека е премногу лесно и треба само да се кладите. Но тоа е и една од грешките која ги носи во „дебел“ минус. Разликата помеѓу непрофесионално и професионално кладење е таа што кај професионалното кладење треба да вложите време, финансиски средства и знаење. Под знаење се подразбира да знаете правилно да ги искористите собраните информации, статистики и анализи.

Совети за професионално кладње:

Бирајте ги вистинските комбинации

Случувањата од понудата треба да се бираат вешто и внимателно. Постојат многу луѓе кои за спортот и одреден настан знаат многу повеќе од некој просечен коцкар, ама не се многу успешни во кладењето. Причината за тоа е самодокажувањето и предвидувањето на најатрактивните случувања. Кои се воедно и најтешки за погаѓање. За нив дерби натпреварите се оние кои им го хранат егото, па затоа и губат. Славните и познати клубови се нивна мета без разлика на моменталната сила на играчите. За да дојдете до постојан профит вие мора да знаете да ги изберете вистинските комбинации.

Не играјте на „сигурни“ утакмици

Играчите често паѓаат на утакмици кои треба да се рутински и „сите знаат“ како ќе завршат. Статистиката покажува дека таквите сигурни натпревари најчесто знаат да земат голем број на влогови. Покрај тоа, кладењето не е за навивачи, и секогаш бидете реални и објективни. Не ги фаворизирајте „симпатичните“ клубови и не ги потценувајте оние другите. Имајте на ум дека поголемиот дел од успешните играчи никогаш не се кладат на утакмици на сопствениот клуб.

Влоговите третирајте ги како инвестиција

Влоговите може да ги третираме како некоја врста на финансиска инвестиција во која се завршувањето на натпреварот ја знаеме само потенцијалната вредност. Таа вредност зависи од коефициентот на избраниот настан. Исто како во казино да ставите жетон на некој број. Додека се врти тркалото на рулетот, тие пари не припаѓаат на никој. Навикнете се така да гледате на кладењето.

Потпрете се на самите себе

Слушајте го секој, но на крајот одлучете сами. Најлесно е, фигуративно кажано да се кладите со туѓите пари. Често може да сретнете „мајтори“ за кладење, кои „безгрешно“ прогнозираат. Но тие доколку би го знаеле исходот на некој натпревар ќе уплатат и нема да споделуваат мислења. Кога се работи за вашите пари, одлучувајте сами. Затоа добар начин за кладење е онлајн кладењето, затоа што тука се избегнува влијанието од туѓо мислење.