Кладењето на тенис ви овозможува одличен начин за профит

Кладењето на тенис може да ви овозможи одлична прилика за заработотка, но притоа ви нуди и забава и интересен начин за кладење. Кога станува збор за овој вид на кладење, тој не е многу популаен меѓу оние кои се кладат. Но само затоа што не е многу популарен не значи дека и не е профитабилен.

Информирајте се за да бидете успешни во кладењето на тенис

Како  и во секој друг спорт на кој се кладите, треба добро да се информирате. Информациите за кладење на тенис собирајте ги од разни извори, и секако со прифатете ги со доза на резерва. Следете ги статистиките и анализите, но имајте на ум дека статистика може да биде лажна и да не ви нуди реална слика за мечот. Анализите во овај спорт се доста детални, и може одлично да ги искористите за оформување на целосното мислење.

Начин на кладење на тенис

Во тенис немате многу опции како во фудбал, но сепак има одлични опции за типување.

Победник на турнир

Популарен начин во кладењето на тенис е погаѓање на крајниот победник на некој турнир. Во овој слулај вие погаѓате кој ќе биде победник на крајот од турнирот, односно кој ќе го освои. Коефициентите се добри за овој тип на кладење.

Конечен тип – кој ќе биде победник на мечот

Ова е најчесто и најпопуларно кладење на тенис. Се однесува на тоа кој ќе го добие мечот во рамките на турнирот. Треба да е напомени дека за разлика од фудбалот овде не постои нерешено. Играчот може да победи или да изгуби. За да може добро да се кладите, треба да ја знате моменталната форма на играчот. Дали во послено време добро се снајдува со противниците, како и тоа каков бил исходот на нивната заедничка средба.

 

Кладење на сетови

Уште една многу користена и интересна опција е погаѓање кој ќе го добие првиот сет. Исто и тука е важно да ги познавате играчите. Па така доколку знаете дека на некој играч слаб е на почетокот на мечот, вие со голем коефициент ќе остварите профит.