Предности во кладење на тенис

Кога станува збор за кладење на тенис кај нас не е многу популарно. Но само затоа што не е популарно не значи дека не е добар начин за кладење. Тенисот нуди одлични можности за остварување на профит, а притоа е доста забавен начин за кладење.

Во кладење на тенис резултатот е „плод“ на играта

Во тенисот секој потег се влијае директно на резултатот. Па така тој што е подобар на теренот тој е и победник. Тоа го овозможува и системот за бодување, во кој има многу поени и дава реална слика за спремноста и добрата игра на тенисерите. Доколку го споредиме со фудбалот, каде едниот тим може цело време да напаѓа и на крај една грешка може да одлучи за резултатот. И неретко се случува едната екипа да игра многу подобро и на крај да изгуби. Затоа тенисот е подобар во тој поглед.

Победник на мечот е оној тенисер кој ќе добие повеќе сетови

Ова е добро во тенисот, затоа што доколку тенисерот А е фаворит и е подобар од противникот. Доколку тенисерот А го изгуби првиот сет со голема разлика, а следните два сета ги добие до резултат 7:6, тој нема да треба да ја надокнадува разликата.

Во кладење на тенис не постои нерешен резултат

Во тенисот не постои можност за нерешен исход на мечот. Тоа  многу ќе ја зголеми веројатноста за погодок кога типувате. Обложувалниците се осигуруваат со поставување на мали коефициенти за фаворитите, но секогаш постои можност да направат пропуст.

Натпреварите често се играат

Тенисот се игра во текот на цела година, па така има добра дневна понуда. Ова е голема предност на тенисот, тоа помага во остварување на редовна заработка од кладење. Поголема и редовна понуда значи и повеќе прилики за остварување на профит. Но и ја зголемува веројатноста за пропуст на кладилницата.

Постојат многу сајтови со информации за тенис

Тоа е многу важно затоа што така може да се најдат и детални и јасни анализи и статистики. Тие ни нудат за увид во формата на тенисерот, на која подлога е подобар, повратните удари и слично. Тоа го прави кладењето на тенис успешно. Секако, информациите и статистиките треба добро да се проценат, и да се длучи кои од нив се добри и паметно да се искористат.