Забавен и поинаков начин на кладење: Кладење на хокеј

Кога станува збор за кладење на хокеј главно разликуваме две врсти на кладење и тоа:

Puckline кладење на хокеј

„Puckline“ кладењето е слично како и runline кладењето во бејзбол. Овде играчите му даваат на едниот тим хендикеп од 1.5, слично како што му даваат на бејзбол клубот 1.5 run хендикеп. Сепак, слично како и во бејзбол, оваа врста на кладење, не е толку популарна.

Moneyline кладење на хокеј

„moneyline“ кладење (чисто кладење без хендикеп). Оваа врста на кладње е многу попопуарна од „Puckline“. Една од причините за ова е тоа што не е комплицирана и тешка категорија за кладење. Тимскиот потенцијал за чисто кладење е многу полесно да се предвиди. Затоа што резултатите овде се ниски и немаат тенденција доста да се разликуваат.

Исто така во хокејот треба да се обрне внимание на тоа кој тим игра на домашен терен. Затоа што играта често зависи од тоа дали екипата игра на домашен или гостински терен. Различна е мотивацијата да се победи пред домашна или пред гостинска публика. А исто така треба да знаете како се снајдува екипата кога е на домашен, а како кога е на гостински терен.

Сите овие статистики ќе ви овозможат полесно да дојдете до профит. Сепак за кладење на хокеј треба да го разбирате и спортот, затоа што се разликува од останатите. Во некои работи може да се пронајде сличност, но има и разлики. Овај спорт може да се каже дека е наменет за вистинските фанатици на спортовите со димамична игра и многу случувања на теренот.

Сличноста на хокејот и фудбалот

Сите кои се имаат кладено на хокеј, ќе се сложат дека помеѓу овие два спорта има сличност. Да се работи за сосем поинаква игра, но резултатот е многу сличен. Па често оние кои знаат да се кладат во фудбал, се многу успешни во кладењето на хокеј на мраз. Кај хокејот, а посебно во Националната Хокеј Лига натпреварите се многу чести, па така статистиката е посиромашна за разлика од фудбалот.